13 August, 2014

Lalalalala kerjaaaa kerjaaa

Kadang kadang aku rasa cam nak cari je keje lain. Keje skang dah la jauh. Tenaga abes ke drive je.

Kadang kadang gak aku rasa cemburu ngan orang yang dapat peluang keje kerajaan. Tapi tulah dia yang paling payah nak dapat. Semua ni rezeki orang kate ye dak?

Sampaikan aku pun pening. Takde ke keje cam yg aku keje skang ni kat area Shah Alam? So that senang aku nak gi keje. 

Aku selesa ngan keje aku skang ni. Tapi aku pikir gak camne kalau sampai masa aku ada anak dua tiga orang nak travel jauh jauh bagai kan?

Boleh ke kalau nak jadi surirumah sepenuh masa? Apa yang aku mampu sumbangkan? Bisnes? Bisnes apa?

Dalam pale otak aku ni ada pelbagai idea yang boleh memberanakkan duit. Tapi mampu ke aku nak hadap semua komitmen tu? Wuarghhhh!

Kalau nak jadi surirumah mesti culture shock. Tetiap bulan rasa makan gaji. Cukup bulan je duit masuk. Kang kalau benti kang duit dah tak masuk lagi cam biasa. Memang suami bagi tapi tu la dia. Tu la. Tuuu tuuu haaaaaa. Nak gaji gak wkwkwkwkwkkwk tapi kalau da surirumah secara automatiknya dah berkurang sikit la pendapatan nya dari dulu kan sebab harapkan suami je. Tapi kalau aku mungkin bisnes kot.

Aaaaaaaaaa T____T

Isteri Runsing, -2014

No comments:

Post a Comment

hang tak komen hang gila