12 October, 2014

Si pipi tersembol yang busy gila


Selagi boleh aku crop pipi aku yang lebar. Kahkahkah hadap la muka fake camera 360 ni hamekkk

Hari ni gi dua kenduri. Satu kat Padang jawa, tu kenduri Teha. Satu lagi kat Ampang, kenduri kawan husband. Kat kenduri tak sempat makan sebab rushing nak gi Ampang kan. Jumpa pengantin jela sian cendol tertumpah kat baju pengantin pompuan dah la kain pesen satin peh kalau aku la mesti sentap wei tapi takpela mende da jadi ye dak pasrah je ler.


Ni gambar Teha ngan sape tah. Aku malas nak letak gambo aku ngan pengantin sebab muka aku huduh beno.

Malam tadi tido uma Mama (mak mertua) sejuk gila tido kat bilik nisah ade ekon wuuu x tenteram aku tidoq. Bangun pepagi husband mintak masak pancake.


Tak tau la ade ghope ke pancake aku ni hahhh. Sebelum kawen aku memang tak pernah buat pancake ni. Bila dah kawen laki aku suruh la aku buat tapi dia tak kasi guna tepung segera. Dia suh aku blajar buat sendiri sebab dia kata mama tak pernah pun guna tepung segera. Ok finee maka aku pun belajar lah.

Last last sembang ngan mama rupanya mama memang guna tepung segera and i was likee aaaaaaaaaa T___T takpela at least aku belajar la sesuatu ye dak.

Last aku buat aritu aku tersalah letak bahan. Patut guna baking powder tapi aku terguna bicarbonate soda so rasanya jadi pahit. Pagi tadi abah suruh meniaga pancake bukak lori kikiki aku anggap tu pujian la ye hihihhokhikhokk

Ok la hujan pun lebat bebenau ni busy betul aku lately ni letih sangat :(

Bye

No comments:

Post a Comment

hang tak komen hang gila