09 May, 2015

Suka hati ko je!!!!!

 Pagi tadi laki aku bawak gi sarapan kat Cakoi seksyen 3. Happy betoi aku makan Adam pun pepagi buta da bangun terjerit jerit hahaha dia cam happy dengar suara sendiri.


Tak lama lagi tak muat la carseat ni sekarang berat Adam dah nak 7kg. So far aku masih mampu mendukung. Lenguhhhhhhh.

Balik dari makan tu mata dia terkelip kelip.

Dan akhirnya?


Tido. Zzz nyenyak plak tu.

So dalam perjalanan balik tu aku pujuk la suami kesayangan pergi beli zip. Aku ingat nak try jahit sarung bantal untuk ruang tamu. Dari seksyen 3 sampai ke seksyen 18 semata nak beli zip????

Kedai favourite aku tutup. Hnssfff tapi kedai nyonya tu nama apa tah dah bukak. Ct Handykraft? Pemende tah nama kedai dia. Ok la jadi la singgah jap nak beli zip. Aku tengok pekerja dia dah bukak kedai. Aku pun masuk.

"Saya nak beli zip,"

"Kedai tak bukak lagi,"

Aku cam perghh ko da bukak dah aku nak amek zip pastu aku bayo pastu da la bukan aku nak berkampung dalam kedai ko.

"Saya nak beli zip je saya dari jauh ni datang,"

"Kedai tak bukak lagi nanti da housekeeping baru bukak, pekerja pun tak sampai lagi,"

PERGGH MENYIRAP LA AKU NI KAN.
KAU BUKAN PEKERJA KE?????

Ni indon tau tak. Pekerja dia indon bajet ko tu tauke kedai ke hah??? Salah ke kalau ko pegi je amek zip tu pastu aku bayar pastu ko nak sapu ke nak mop ke lantak ko ler. Bos ko dah la cina ko pun tau cina niaga camne kan??

Aku rasa cam nak gi report je paneh hati betul aku. Dah tu aku blah je la. Menyirap betoi kalau kedai tu depan rumah takpe. Geramnya.

Same la cam masa keje kat Shamelin dulu. Aku ngan Iput gi beli lunch kat Gerai Ibu. Sebelah Gerai Ibu tu ada jual cam waffle la corn in a cup la ape la kan.

Iput yang gi beli. Aku duk dalam kete. Pastu da settle dia masuk kete.

Dia cakap ;

"Tadi aku nak beli waffle,"

"Pastu mana wafflenya?"

"Pekerja Indon tu dia baring kan kepala atas meja. Pastu aku cakap la aku nak beli waffle. Pastu indon tu kata hari ni saya demam saya tak jual,"

SUKAHATI KO JEEEEE HAHAHAHAHA

Malang btol sape amek ko jadi pekerja. Teruk sangat peel nye. Aku nanti kalau gi lagi kedai auntie tu aku nak report la pekerja dia halau aku tak kasi beli. Lantak la.

Teruk!



No comments:

Post a Comment

hang tak komen hang gila