25 July, 2015

Ibu pemalas

Bila baca blog namee. Baru aku sedar aku ibu yang pemalas. Now aku memang surirumah sepenuhmasa yang banyak alasan bila husband potpetpotpet and badan aku terasa lesu even aku minum shaklee la pemende la. Cam takde beza.

Badan lesu. Bertambah down tetiba dah ade eyebag padahal masa study dulu tak pernah pernah ada eyebag.


Muka pun kusam tak berseri. Jenuh berbincang dengan setiap group di whatsapp memasing semua promote product yang berkilo kilo kandungan mercurynye. Hmm camne la nak kasi cantik balik (pernah ke cantik?) At least bila tengok muka sendiri tu bole la feeling feeling artis ke kan ni aku tengok pun rasa nak muntah apatah lagi husband.

Aku rasa cam nak try la product Luminous si Namee tu. Cam syok je. Seratuih lebih gak. Bedal la yang penting selamat untuk menyusu.

Kene ubah la diri. Please la eny jangan bangun lewat pukul 5.30 make sure dah bangun mandi pastu basuh baju basuh cd sume. Please la eny. Pemalas beno! 

Kadang kadang perangai menangguh ni la yang memakan diri. Laundry memang takleh skip even sehari. Perghhh kalau da berlonggok memang bercinta la. Aku basuh baju suka la. Masuk baju letak sabun Tet tet tet siap. Bila nak sidai hnnnnnmmm kene sarung tudung bagai nak jemur kat luar. Aku selalu sangkut baju kat hanger dalam rumah dulu pastu angkat sekaligus sangkut luar. Setel. Pastu nak melipat hnssfff hmnsffff kene jugak buat. Nak susun dalam almari hnnnsfff hnnnsfff k eny go die

Kalau siap pepagi kan bagus. Tengahari dah ready nak masak potong bawak sume. Entertain Adam without tv. Bagi makan, gelak2. Baca buku. Baca Quran. Tv ni penyakit kot. Zzz

Eny please u can do it! 
T____T

No comments:

Post a Comment

hang tak komen hang gila