27 July, 2015

Open House Yang Tak Dijangka

Semalam my house menjadi open house yang tak dijangka sebab ramai beno datang serentak plak tu. Kawan aku plus kawan zelo. Kawan aku conquer ruang tamu. Kawan zelo duk tengah. Aku plak duk dapur tskkkkk.

Menu yang di plan is kuah kari dan lemang. Menu tambahan is roti jala dan roti biasa. Kuah lodeh dan seangkatan dengannya tu MIL tersayang yang masak.

ROTI JALA? Yes first time buat. Kakakaka men lenjan je menjadi jugak la. Memula rupa cam ape tah. Tapi laki aku la paking terer menjala ni.

Opkos aku clumsy lepas letak bancuhan aku lupa nak tutup rapat botol tu so bila nak jala tu tertumpah sebotol hnssfff teruknye la aku. Laki aku tak pelik sebab aku memang cenggini pangai clumsy terokk. Bukan aku yang nak jadi cenggini. Tak sengaje la T___T

INI ROTI CUBAAN AKU KAHKAHKAH HODOHNYAA


OK NI LAKI AKU PUNYA JALAAN PERTAMA HAHAHAHAHA LAWO LAGI LA DARI AKU PUNYA


Laki aku buat bila gulung tu ade la rupa jugak roti jala. Aku punya cam roti kirai wakakkakakakak

Kawan aku janji nak datang kul 1. So laki aku ckp la kat opismate dia suh dtg kul 2 lebih camtu. Pastu bese la kan janji melayu hambik ko kul 2 lebih baru kawan2 aku sampai. Serentak ngan kawan laki aku. Yayyyyy T____T maka dengan itu aku pun macam lipas kudung kat dapur sebab makanan tak cukup roti jala ada sikit je. Sepanjang tetamu datang aku duk dapur je. Roti jala sampai 3 adunan wei. Dibantu oleh laki aku, ngan Cim. Hahahaha nasib baik.


Aku bangun lewat sebenarnye. Sebab malam tu aku tido lewat. Dekat kul 3 gak la sebab basuh baju ngan sidai baju kemas sikit sikit la buat aiskrim siap.


Pastu Cim rekues murtabak megi weii. So nak tanak aku buat la jugak. Murtabak megi ni leceh sikit kene tu la ni la tp best la bila makan. 

Overall aku happy sebab sume yang aku masak licin. Dah la diorang kata aku masak sedap hahahahaha bangga gila!



Adam Muzammil? Yeszaaa semalam dia merengek. Pandang aku yang bizi ngan mata berair tangan mintak suh aku amik tapi aku tak peduli. Pastu dia nangis kesedihan. Ampun la nak mama bizi gila tak menyempat. Dapur kiri murtabak megi dapur kanan roti jala. Pastu lari gulubg roti jala pastu lari bancuh sana sini *kenoneng*

Hahaha pastu malam tu laki aku duk uma layan kawan kawan dia, aku lak beraya uma kawan kawan lain. Kakakakaka



Bila da balik beraya tu baru laki aku call bagitau aku lupa nak bagi diorang makan aiskrim. Kakakaka

Tapi senanye aku nyesal kuo umah. Aku penat gile wei tak larat sebenarnye. Kat uma lele pun aku nyusu adam sampai tertido. Ngantok teruk.

Balik tu aku tengok dapur licinnnnn. Tahniah suamiku. Hihi love you. Dah la cukup la tu. Aku dari tadi tak berjaya nak tdo. Aku nak tido tapi tak dapat dapat dari tadi. Aku syak ni sebab telepon la. Aku pun taip dah tersalah salah dah ni.

Bye

No comments:

Post a Comment

hang tak komen hang gila