19 September, 2015

Cd tak cukup

Lama da tak update. Bukan taknak update. Bila nak update je mesti tak berjaya. Apekehei tah. Nak on laptop sampai ke sudah la tak on. Ni pun tatau la lepas ke tak.

Last weekend tido uma mama. Jumaat malam dan sabtu malam. Means 3 hari tak basuh cd omg seriously???????? Bukan takleh basuh kat umah mama tapi tak sior ler aku nak campak bekas tinja guna mesin mama kan. So nak taknak terpaksa la .. T____T

So bila ketandusan cd makanya terpaksalah aku memakaikan dd pada Adam (disposable diaper) . Dan bila basuh tak bape nak kering since 2 hari pastu takde matahari langsung makanya bedal la dd lagi. Adeh ni yang malas nak ada dd ni. Tapi kalau tak standby lagi haru! Haih. Kena tambah cd la kot.

Memula aku beli 12. Yes tak cukup. Satu hari pakai paling banyak 6. Nak recycle. Basuh hari hari majei la cd aku. Aku basuh dua hari sekali. So aku tambah lagi 6. Still tak cukup. 18 cd memang tak cukup. Aku rase cd kene ada at least 32 pcs. Baru cukup rotate. Gahahahhaha

Aku plan nak buat cd sendiri. Tp lepas join group yang kak ju buat, baru aku tau handmade cd lg mahal dari beli. Tapi feeling handmade ni ko tau tau jela. Buat sua untuk Adam yang tak seberapa tu pun cite dia sampai sekarang tak abes abes. Setiap kali keluarkan je bila mak ade kat situ mesti tunjuk mak ni sua saya buat. Mak aku punya respon pun stiap kali aku tunjuk cam baru first time dengo. Hebat kan mak aku. Kalau orang lain aku cite ulang ulang kompem da buat muka seposen. Habit weiii. Ni ha kalau aku buat cd sendiri, Mau satu abad cte aku tak abes abes. Kahkah

Nak kene beli KAM SNAP PLIER la baru bole cte nak buat cd ke ape ke kan. Haih wish me luck

No comments:

Post a Comment

hang tak komen hang gila