07 June, 2016

RESIPI DAN REVIEW AIR NABEEZ SERTA KISAH KURMA YANG MENYAYAT HATI K GAIS

JANGAN DAHULUKAN BUKA PUASA DENGAN KURMAMemulakan makan kurma semasa berbuka adalah tidak sihat
Baru dgr ceramah agama...masa buka puasa kita mkn kurma dulu sblm ni kan.?.ustaz ckp td kurma x boleh..yg boleh rutab atau tamar
Ustaz ckp..buka puasa tu kita buka mkn la rutab atau tamar dulu ngn air suam....pas tu kita solat dulu kan..
jgn makan kurma..sbb kurma ni mcm2 kurma  ada ...ada kurma ayam..kurma daging....kurma kambing

LAWAK JANGAN MAKAN KURMA NI PATPLOH PAT KALI AKU BACA PATPLOH PAT KALI AKU TERKENA LA HAI

Bila baca mesti baca eh sesat mane ustad ni pehtu bila baca sampai abes baru ku sedar aku terkena lagi buat kali ke berapa tah. Pelupa teruk.

Ha cite pasal kurma ni,. Aku nak kabo. Hari ni aku cargasssss ya. Aku basuh baju, ( guna mesin kalau tak tekan butang mesin pun tak larat gais) sidai baju, er lipat baju belum err

Ha aku cargas la cita dia. Kemas tu ini siap plan nak buat kuih buah melaka lagi tapi malangnya takdak daun pandan mak aku kata guna pewarna je takpe masalahnya takkan la buah melaka warna pink? Ape ni? Dapur aku ade pewarna pink je hnssfff

Ok sambung. Kenapa aku bertenaga? HAAA kalau tak melepet je kan. Susu pun berdesup.

NI LA RAHSIA DIAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

AIR NABEEZ!
3 biji kurma di buang bijinya ; carik carik kan ;  letak dalam gelas
Tuang air sampai penuh segelas air. Air biasa je takyah suam takyah panas takyah sejuk k gais
SIAP! SIMPAN SOK NAK MINUM SAHUR
Malam pas terawikh tu buat la siap nak minum sahur sok. Gerenti cargasss cam aku. Aku dapat resipi ni dari facebook.

NAK TAHU APA KISAH KURMA YANG MENYAYAT HATI?


MAHAI BAQHANG. Aku tatau lak kurma se mahai ni. Laki aku bawak balik semalam terkejut beghok aku weiii aku ingat belas belasan je. Laki aku kabo sape suruh aku mintak kurma ajwa aaa aku mana tahu kurma ajwa rege sebegini. Aku ingat belas belas je #shingshingairmatabercucuran

Makanya tak jadilah aku nak mintak laki aku belikan sambal hitam T_____T Tak gamak wei aku hahahahahahahhahaha isteri mithali dak KAHKAH

OOO SAMBAL HITAM MAHAI TAKPAAA KURMA MAHAI BISING aaaaa aku ni bukan peminat kurma sebab masa kecik kecik abang aku kabo kurma tu lipas tapi ni pasai menyusu ni nabeez punya pasal aku telan jugak la

OK TU JE. BYE


No comments:

Post a Comment

hang tak komen hang gila