05 August, 2016

BERAT BADAN MENCANAK TAKNAK KALAH


Ni Jumlah air yang diperlukan badan mengikut berat. Berat aku sekarang 58kg. Gila kan 58kg. Padahal sebelum kahwin berat aku 50. Paling berat aku pernah hadap, 55kg. Pas beranak MasyaAllah dia punya mencanak cam tak cukup napas tak nyabo nyabo nak jadi 60kg ke ohhh i kenot brain dis

Mende paling payah didunia is nak minum air sebanyak 2.3 liter. Sebenarnye boleh je cuma aku malas nak masak air bla bla bla. Abang bila nak pasang cowayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy ok ni bukan la tujuan utama post ni dipublish ni selingan je miahahah

Okay cite sekarang ni, aku dah setahun 7 bulan menyusukan Adam. Adam 2 tahun setengah baru nak wean off. So cite dia sekarang aku tak saba dah nak abes nyusu sebab aku nak diet kaw kaw cam sebelum kahwin dulu.

Diet aku ni, berat tak turun banyak tapi dari segi fizikal memang orang ramai tegur aku kurus. Hmm baju tunang aku memang aku takleh pakai dah.

SARAPAN - SEKEPING roti fibre Gardenia, 1/2 tomato, slice kan. Ha roti makan ngan tomato.

LUNCH - Nasik wajib ada. Tapi SATU SENDUK je. Ikan keli/Lauk ayam bahagian dada. Daging tak amek. Sayur banyak.

DINER (before 7pm) - Makan roti sekeping, karipap ke. Yang penting 1 je.

Air, sehari 2 litre.

TAK AMBIL GULA LANGSUNG. AIR GULA, GULA GULA, KEK, BISKUT, SUME TAK AMBIL. Aku anggap gula da ada kat nasik.

Air sejuk tak minum langsung. Apa tah lagi ais.

TU JE GAIS. Pastu aku minum teh detox de bella litchin. Berak berak pagi pagi gadoh kat traffic light Sunway. Padahal jauh lagi nak sampai lab kat Cheras. KAKAKAKA

Sekarang nak diet? Takyah la. Aku baru lepas makan cekelet. hahaha

1 comment:

hang tak komen hang gila