21 October, 2018

Betta Fish Yang Sis Acah Acah Nak Bela

Aku plan nak bela ikan. Hari ni duk search kat Shopee, Lazada pasal akuarium. Nak beli Marina Fish Tank tapi bila search, baru aku tahu sebenarnya betta fish perlukan at least 2 gallons aquarium. 2 gallons bersamaan 7.571 litres ye sis.

Ngko jangan nak memandai nak kabo ikan laga ni buh dalam bowl pun boleh hidup ok la boleh hidup pastu ngko kabo jangka hayat ikan laga paling lama 5 bulan. Memang la 5 bulan dah duk dalam bekas beso tu ngko duk umah kecik 24 jam pun sesak napas start enjin gi pavi. Ikan ko tu nak lari pi mana?

Ceh sembang je Eny padahal ikan kat dapur tu kecik gila bekas dia. Kesian. Nak wat camne masa beli ritu takde ilmu. Sobs.

Sekarang ni mana aku nak cari akuarium?
Laki aku onz ke tak onz?
Kalau aku beli kena buang negeri ke tak nanti?

Kompem zelo bebel :(

Ahh kusutnya sis :(

No comments:

Post a Comment

hang tak komen hang gila