18 August, 2014

cleanser baru yayyy

Aku punya cleanser dah habis. Aku ni belasah je pakai ape pun tapi aku suka la cleanser sk11 sebab pakai sikit pun dah rasa bersih da muka skang da habis pun aku keronyok keronyok kasi keluar isi wuu kenapa la habis nak beli bukan banyak sangat duit aku ni ni pakai sk11 pun yang trial pack takde nye la nak beli tube cleanser sk11 mahal nak meninggal T____T

Aku salu tengok ingredient produk yang aku beli lagi lagi shampoo. Kakau shampoo tu bukan time beli tu aku tengok tapi time mandi aku tengok. Hahaha sambil mandi sambil baca ingredient anti ketombe patploh kali mandi pat ploh kali la aku baca kahkah

Tapi kawan aku ni sorang dia blaja la ingredient ni sebab dia blaja medical lab la nutrition la ape la so cam dia ade gak la blaja bab ni kan. Kalau beli lotion ke ape kan avoid la produk yang contain Methylparaben ke Prophylparaben ke. Mercury ngan hydroquinone tu toksah cakap la memang haram truih.

Tapi most product lagi lagi lotion memang ada la paraben bapak ben ni. Sebab tu kalau tika nak beli produk apa apa, dia akan beli organic nye produk memang takde contain la mende mende ni tapi tu la skang ni susah nak percaya la produk yang betul lagi lagi produk tiga serangkai (cleanser, krim siang, krim malam) krim siang kale oren tu urghh sangat scaryyyy T___T

Aku ade weh pengalaman pasal mercury ni nanti aku cite skang ni tengah ready nak balik je jam pun da kul 5.10pm wkwkwkwk

Btw berbalik kepada tajuk yang asal senanye aku da beli cleanser baru tajuk dia De Bella Whitening Facial Cleansing Gel.
Masa beli dia tak kasi bukak kotak aku nak tengok la jugak tekstur dia camne bau dia camne. Akak tu kata don weri buih banyak ah aku pun lenjan jela.

Ingredient dia aku nak taip gak :-

-Aloe Vera, Vitamin C, Pati Lemon, Pati Timun, Pati Akar Mulberry, Keratoline, Hydrolised Wheat Germ dan Agen Pembersih.

Aku bila baca agen pembersih tu terus teringat agen daia yang rambut kale pelangi tu tah pehal tah tapi aku teka agen pembersih tu seakan biji biji scrub la kot (memandai) haha aku belum guna lagi mende ni.

Aku pernah beli scrub dia. Scrub dia kale oren masa first time pakai kulit aku naik bintik seketul dua aku cam adu pehal ni (fyi kulit aku bukan pesen jerawat naik banyak sangat) ha gitu tapi jerawat halus la tapi takde la mulus pun biasa je kusam je lebih agagagagaga tapi pas aku baca baru aku tau tips kau nak pakai scrub ialah pakai toner sebelum scrub. Haaa gittew. Yeke tidak aku tak tau la.

Tapi lepas aku ikut tips tu ok jela pakai skrub takde da naik apa apa tapi kalau ko pesen pakai scrub lenjan hari hari memang gelupas la muka ko.. Scrub ni tajam sket 

Ok la nak ready balik la dah pukul 5.22pm ni wihokwihok bye

No comments:

Post a Comment

hang tak komen hang gila