29 August, 2014

first try pakai wide shawl

Aku baru nak berjinak jinak pakai wide shawl memandangkan kebosanan memakai tudung square. Tudung square ni simple sebenarnye muka aku memang sesuai sangat banding ngan tudung sarung 2 saat dan siap tu. Aku ade jugak tengok tutorial camne nak pakai wide shawl ni and kebanyakannya sume pesen melekat kat dahi. Aku kalau pakai shawl melekat kat dahi memang lebar semedang la muka. Pipi je dah selambak belum dabel cin lagi.

Pagi tadi masa nak gi keje sementara tunggu husband mandi aku pun ecewah capai la pashmina shawl yang husband belikan zaman bercinta dulu. Kalau ko tanye laki aku pasal shawl ni, memang dia tak ingat pun tah bila tah dia belikan aku haih takpo la aih biaso la tu nasib baik dah kawen kalau takkkkk *lipat lengan baju*

Aku memang tak reti pakai shawl kalau aku pakai otomatik leher pun hilang kepala pun jadi beso cam kepala lembu. Aku jeles jugak ngan orang yang pakai apa pun cantik. Pakai tudung sarung 2 saat dan siap pun cun haih senangnye la hidup kalau la aku sesuai pakai tudung sarung tu lama dah aku tibai bawak gi kelas gi blajo dulu takyah susah susah nak lilit bagai ye dak.

Kalau pakai tudung bawal tu kene gosok elok elok kalau tak memang bad tudung day senget benget sana sini. Lagi lagi kalau ko dah lambat nak gi kelas boleh jadi modal mengamuk la cite dia. Kalau tudung buat perangai menyirap plus ko plak jenis mekap sambil duk tiup nak betulkan ruang udara kat tudung tu muka ko pun da berlendir dah. Bila tudung da sakai camtu kompem kene gosok balik tu la dia tu la perangai dia haihhhhh.

Pashmina yang aku pakai tadi pun kene gosok gak ok terpaksa la rajin sebab first try kan tak pernah pernah pakai wide shawl secara bergaya camtu ecececee padahal pin sana sikit pin sini sikit settle HAHAHA semudah ABC ya akhi ya ukhti!


Ini lah wajah isteri solehah itu ya kawan kawan jangan lah anda tertipu dengan kemulusan kulitnya kerana tu sume fake semata takde kamera tiga enam kosong maka berkeraklah wajah tersebut kahkah

Stakat ni selesa la labuh pun labuh aku dari tadi google tak jumpa pulak tutorial yang aku tengok tadi kalau ko nak suruh aku buat tutorial karang ko muntah plak.

6 comments:

  1. lawa gila isteri lokman hakim ni nasib baik aku perempuan kalau lelaki dah bermadu dah lokman hakim dibuatnya hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih camera 360 auwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww :3

      Delete
  2. Haha. Biasalahhh. Susah sikit nak biasakan diri pakai wide shawl. Aku pakai shawl bila ada interview ke, kenduri kendara ke. Hehe. Senang pakai bawal.

    ReplyDelete
    Replies
    1. masalah nye skali je pakai nampak lawo (le konon) pastu bila pakai shawl lain huduh plak T_____T payah!

      Delete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. cantikkn aku.mcm nora danish x? hehe

    ReplyDelete

hang tak komen hang gila