15 August, 2014

kenapa megi sedap?

Kenapa makanan yang bernama megi sangat sedap tapi tak menyihatkan? Camne aku boleh tak tahan kalau nampak megi? Setelah berkurun aku bertahan untuk makan megi, baru tadi aku mintak Wani belikan megi untuk aku. Megi tomyam perghhhhhhhh T____T

Orang kata kalau nak makan megi secara sihat ialah ko celur mee dia pastu ko buang air dia, pastu ko masak lagi skali oh mai god bagi aku itu sangat tak sedap sebab mee dia akan kembang sekembang kembangnye T___T

Pastu ade tips lagi orang kata kalau nak makan megi secara sihat is ko just makan mee dia je, jangan minum kuah dia maka hilanglah satu nikmat hidup yang patut ko hargai iaitu menghirup kuah hingga ke titisan terakhir. Kalau takde orang memang dengan pinggan pinggan aku jilat kahkah (ok tipu je bye)

Zaman study dulu dalam dorm mana ada dapur so megi bungkus tu ko just letak air panas je tunggu sebentar sehingga ia benar benar kembang setelah itu barulah kau makan haih time ko makan megi air panas tu la ko terbayang megi yang masak guna dapur siap ade cili api pastu bila dia da gelegak gelegak tu ko letak telur kacau kacau pehhhh meleleh kaw kaw sedapnyeeeeeeeeeeeeeeeee ini punya kes pun kalau takde orang sekaligus kadar menjilat pinggan menjadi lebih tinggi dari makan megi air panas kahkah (ok tipu lagi)

Megi pun kalau nak variasi kan leh la masak Murtabak megi. Muka aku ni setiap kali potluck je mesti bawak murtabak megi pastu kalau orang nak raya rumah je mesti wasep aku suh aku masak murtabak megi kahkahkah suami aku siap buat ayat "Murtabak Megi yang awak banggakan" kahkahkah kamon la Eny masak sedap kot hihihihihi tapi murtabak megi jela sedap tapi T___T



Dah la kesimpulannya jom lah kita sama sama boikot mee megi jenama Maggi untuk Palestine. Sayangilah diri anda dan jagalah kesihatan anda ya akhi ya ukhti ok bye kawan kawan see you tonight aku nak mengarut lagi KAHKAH bye

2 comments:

  1. alahai megi kari.. slurrppppp!! haha.. makan mamee je la.. haha

    ReplyDelete

hang tak komen hang gila