21 August, 2014

makan secara pukal

Kat opis aku ade tahlil arini.. Dia meninggal sebab eksiden. Naik motor nak elak kereta terlanggar lori. Gitulah rasanya cite dia. Innalillah..

So hari ni budak opis buat potluck. Kitorang budak lab bawak pinggan, air kotak, tisu dan cawan kertas je. Selebihnya semua bawak perut. Sampai opis je tengok berlambak makanan. Memang aku makan secara pukal la. Ade macam macam jenis cake. Pagi ni aku teringin nak makan mee goreng. Tengok tengok tadi ade mee goreng perghh dengan tanpa segan silu nye aku makan la pehh macam macam la ade sampai ke buah buahan heaven betul.

Pas makan ade tahlil. Company aku keje ni kebanyakan nya orang melayu tak ramai non-muslim.

Tapi aku salute la chinese ni. Camne diorang leh terpacak lama lama dengar orang tahlil baca yassin huu cuba kalau kita masuk dalam even keagamaan agama lain mesti terasa awkward (ke aku je?)

Masa aku gi PLKN dulu, kalau tak boleh solat kene stay kat dewan. And kadang kadang kat dewan tu ada jugak cam ceramah keagamaan untuk kaum buddha. Aku cam awkward gak walaupun orang yang cakap tu bercakap bahasa cina. Tapi aku hormat la takde la cakap apa apa aku diam jela duduk situ. Takde la aku benci ke menyampah je biasa je duduk diam je la.




Japgi pas tahlil ada makanan lagi. Ade nasik nasik la pastu ade bos blanja makan dominos dengan kfc omg habislah habislah semua makanan aku habiskan habislah wkwkwkwk


Okay japgi aku amek gamba makanan banyak banyak okkkk bye bye

2 comments:

hang tak komen hang gila