22 August, 2014

Remembering MH17


Baru lepas tengok gambar budak laki yang nak sangat tengok muka mak dia buat kali terakhir. Sedih menyayat hati T____T


Camne leh ade golongan yang sampai boleh pertikai kenapa jenazah MH17 disambut sebegitu rupa? Dia (jenazah) tu siapa? Pahlawan ke? Syahid ke? Kenapa perlu pertikai sedangkan orang tu pun dah takde dah dalam dunia ni. Kalau takde ape nak cakap atau segala apa kau cakap tu tak bawak mana sekaligus menyakitkan sesiapa yang berkenaan ; better diam.


Mungkin sebab ni bukan keluarga kau, thats why kau boleh sesuka hati cakap camtu. Cuba kalau yang jadi mangsa tu adalah mak ko sendiri (contoh) then orang duk pertikaikan ; "Mak kau syahid ke sampai nak dihantar naik aeroplane bagai orang yang kat Lahad Datu tu lagi la warrior depa dihantaq naik trak je,"

APA KAU RASA?

Tu la aku cakap. Kalau takde mende baik yang kau nak cakap, better kau diam.

Enough.

No comments:

Post a Comment

hang tak komen hang gila