24 August, 2014

Semoga Allah permudahkan

24.8.2014 - 11.50PM

Semalam malam aku otw nak tido tapi perut aku senak gile melampau. Maybe sebab makan secara banyak so jadi cam tegang je perut ya rabbi. Pastu aku pun baring terlentang tangan atas perut. Sekali aku rasa cam ade sesuatu  gerakan dalam lain dari biasa. Kali ni memang bergerak secara tertonjol hamagad i cannot brain dis HAHAHAHAH

bukan perut haku


My husband da selamat tidoq aku kejut pun cam takde function je penat nau gamaknye so aku pun hayati je la sensorang. Sebak gila rasa cam tak caye je dalam perut ada sesuatu yang hidup #shingshing padahal perut dah kedepan dah.

Aku kengkadang tak paham. Ade yang bila jumpa cakap, "Eh cam tak mengandung je perut kecik je,"
Ade pulak yang cakap wah dah 4 bulan 3 minggu perut besar dah nanti dah 9 hulan nanti habislah besar,"

Sebenarnye besar ke kecik? Wkwkwkkw

Aku so far x amek lagi gambar full ade perut comel ni sebab aku segan la senanye plus nak letak kat instagram aduu no need kot dendiam je la lagi best ye dak.

Cam Yustika la tetiba je dah beranak. Aku kagum gile. Now kandungan aku dah 4 bulan 3 minggu. Next week dah 5 bulan! Means lagi 4 bulan nak beranak OMG cam x caye je.

Ade aku baca and dengar macam macam jenis cite pasal orang susah nak beranak. Cam si Zara, dah 10cm pun baby taknak keluar, da vacuum pun taknak gak keluar. So nak taknak terpaksa la caesar (scary gila) so nak taknak atas bawah kena jahit. Sedihnya.

Ade yang dah bape jam tu contraction duk tak benti benti but still 4cm. OMG. Lastly sama gak. Caesar. Isk. Takutnya.

Tapi tula setiap orang lain lain pengalamannya. Aku pulak tak tau nasib aku camne. Doakan aku T___T (padahal aku sorang je baca entry ni stakat ni) =_="

Aku nak beli la cd juz amma. Aku nak pasang dalam kereta. Aku dah taknak dengar radio dah. Since baby pun dah start mendengar, aku nak dengar mende best best je.

:)


No comments:

Post a Comment

hang tak komen hang gila