05 September, 2014

Lipstick seorang Eny

Semalam lepas aku makan, aku teman husband gi main futsal kat area Sunway emm agak rushing sebab husband nak cepat game pukul 8. Elok aku sesiap masuk dalam kete dah gerak baru aku perasan aku lupa pakai lipstick. Down sekejap T____T Tak tenteram aku dibuatnya sebab aku takut muka aku nampak pucat lesi karang kawan kawan laki aku tengok kang kate ni hape la bini dia selekeh nau ish ish ish teruk beteiiii wuuu taknakkkkkkk wuuu

Memang aku terbayang je Sephora sepanjang aku duk nunggu laki aku main futsal. Setahu aku Sephora kat Sunway tu kata dia ada restock Nyx Matte Lip Cream this week so aku pun dah tak leh duduk diam. Henpon laki aku pun dah meninggal wuuuu i wanttttttt


Ye ini soal hidup dan mati ye.

Last week aku gi gak Sephora kat Sunway Pyramid semata mata nak beli lipstick pesen ni. Aku terpengaruh ngan Iput sebenarnya sebab lipstick dia cun gila. Tapi sampai sampai aku tengok rak Nyx untuk Lipstick yang aku nak tu KOSONG weiii.



Rasa cam diri ini dah tak bermakna lagi T____T

Ok fine tu cite minggu lepas sekarang ni kita kena move on okkk.

Balik tu JUGAK dalam pukul 9.30pm aku tatau nape aku yakin sangat sangat yang Sephora Sunway bukak lagi. Aku pujuk laki aku lalu depan Sunway. Nak sangat ARGHHHHH

Ok memang bukak so dengan senyum lebar secara pukal nya aku berlari (tipu je) menuju ke Sephora kesayangan *tetiba* memang aku straight gi Nyx nye tempat mata aku terus menghala ke arah lipstick yang diingini dengan penuh harapan dan akhirnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....





TADAAA!



Yes ini lah yang kita mahukan ya kawan kawan. NYX soft matte lip cream yang sangat digemari oleh seorang Eny dan semua orang kalau tidak masakan habis sebegitu rupa ye dak kahkah tapi tu la aku tak dapat la warna yang aku mahukan so aku beli jela warna yang aku suka jugak. Iaitu warna yang sama cam yang aku test si Iput punya ritu. SAN PAULO.

Sebenarnya aku nak yang warna kemerahmerahan gittew tapi akan daya yang tinggal kebanyakan nya warna Nude yang boleh membuatkan muka aku jadi pucat cam hantu. Setahu aku warna merah yang ada dua jenis untuk lipstick jenis ni. Cuma aku takleh nak explain sebab takde pun tester untuk warna tersebut hmm

Yang ada semalam, San Paulo, Milan, Istanbul, Tokyo, Stolkholm, ngan Addis Ababa je kot. Milan ngan San Paulo yang paling aku berkenan tapi San Paulo la yang nampak pinky pinky sikit weeeee sukenyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!

Pastu aku ade try lipstick matte jugak tapi pesen lain la jenama NYX.


Warna ni lawa jugak. Aku nak beli kaler ni aritu. Laki aku kata ok je tapi mungkin sebab time tu aku pakai tudung kaler Fuschia gak. Cuba kalau pakai tudung hijau T___T ok bye.

And ade lagi lawa, nama dia Pure Red which is i like the most la sebab kale dia merah keoren-orenan tapi merah menyala tapi tapi tapi lawa la tapiiiiiii tapii aaaa TAPI DAH HABIS STOCK.


Ramai gak yang tertanya tanya selama ni aku pakai lipstick apa merah nau wkwkwk aku pakai Revlon Colorburst Matte Balm. Memang tahan lama aku pakai since sebelum kawin, masa tunang aritu dalam bulan November 2013. Sampai sekarang, dah September 2014 hamek kau 10 bulan pun tak habis habis lagi ahhahahahahhaha aku skali tepek banyak kot. Lipstick ni cepat hilang. Warna dia aku tak bape suka sebenarnya sebab warna dia ni gelap sikit. Aku masa tu nak beli yang ni.


Aku nak yang tengah tu! Ni lipstick tajuk dia Tarte Lip Surgence Matte Lip Tint. Bau dia cam mint and bila ko pakai ko rasa cam tak pakai apa apa sebab tekstur dia ringan sangat and rasa berangin sikit.
Warna dia nama Fierce yang merah tu ha hak ni memang warna dia merah berseri la tapi harga dia macam haram RM90 gittew makanya ko da boleh pergi mereput la sekarang ye.

Yang aku tak suka pasal lipstick Revlon (ok kita berbalik kepada cerita yang asal di perenggan ke berapa tah tadi) ialah kalau kau minum air abes straw ngan cawan melepet kaler merah hahah lantak la asal kan bibir aku merah kahkah

Dah la akhir sekali aku nak share muka bini solehah yang kiut bersama lipstick baru beliau

*sila muntah*



wkwkwkw BYE

3 comments:

  1. kemahen munggil bibir hg pakai lipstik baru !!! weh berapa rm sebatang?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeah murah saja ye kawan kawan! HAHAHAH RM26!

      Delete
  2. Wuuuu. Aku pun kalau pakai tak pakai lisptick, nampak benor muka beta pucat!

    ReplyDelete

hang tak komen hang gila