22 October, 2014

Nasziroh Last Wasted Party

Kelako la plan nak prank Iput menjadi plak. Aku gelak cam nak mati HAHAHAHA!

Nak buat bachelorette party untuk bakal perantin yang dah tak lama lagi dah mejelis nyeee. Aku ngan Ijad plan nak buat kat Johnny Rocket sebab ade unsur unsur Harlem Shake. Yela minah ni memang suka nau harlem shake HAHAHAHA tapi last minit tukaq venue aku pun tak paham kenapa. Deme kate nak murah, tapi pegi Jibby n Co cam lagi mahal je T_____T

Takpelah mende nak jadi. Aku sedih jugak sebab tak buat kat Harlem Shake tu Ijad pun dapat tau pun dia tak jadi nak join sebab dia plan nak buat video bagai. Ntah la abaikan jela.

Aku memang tak reti la kan nak order kat situ sebab mahal nak meninggal. Laki aku order lasagna since mende tu daging aku bole la makan la kalau ayam memang aku tak hadap la. Tajuk makanan pun cam payah nak hadam je. Orix la ape la si Citor bantai order oxtail pemende tah. Aku ingatkan ape rupanya ekor kerbau KAHKAH nak taknak telan jela mahei kotttt T____T



Ni strawberry milkshake kot. Aku order strawberry gak tapi lain la ape mende tah namenye lupa la. Strawberry Mocktail kot. Kecik je gelas je RM15 tak ke meninggal huuu huuuu *lari lelaju hempas pintu*


Tema black and white. Sume pakai black n white aku ngan laki aku pakai blue black since kitorang takde baju hitam kan (tak basuh lagi senanye) time ni si Iput cam tensen je sebab dia gi Jakel cari lace dia sume dah sold out so cam tak bape nak ada mood la.

Ok camni plan dia memang nak kenakan Iput la then deme buat wasep group acah acah cam nak prank kan aku nye birthday. Birthday aku 24 oct lagi dua hari kan dia cam semangat je nak buat kek la ape la dia tak tau dia yang kena prank sebenarnye kannn

Sebenarnye dah kantoi dah sebab si Cima la bleh pulak tanya pasal beceleret ni kat group yang ade Iput kan. Kantoi bodo camtu je si Ya siap remove Iput lagi la nampak kantoinya HAHAHA tepuk dahi jela. So apa lagi malam tu kitorang spam kaw kaw group kasi sumenye keatas so Iput takdela suspek pape tapi aku cam tak yakin je.

HAHAHAHA REDHOOOO


Laki aku pegi beli Pavlova untuk Iput. Iput cam tak peduli la dia pikir cam laki aku nak pegi beli cake untuk aku la kekonon nak sepraiskan aku kononnn. Pas siap makan sume pekerja pekerja Jibby n Co tu bawak keluaq la Pavlova tu  sambil nyanyi lagu Happy Birthday (aku pelik jugak kenapa happy birthday laki aku cakap deme tau lagu tu je T___T) HAHA tapi ok gak aku tengok Iput gelak cam nak  mati berserta muka puas sebab berjaya prank kan aku. Dia nyanyi lagu epi beday kuat gila kot aku dah tak tahan dah nak gelak skali waitress tu letak Pavlova tu depan muka dia terus dia cam "Weh apsal aku plak weiii apasalll," blur gila muka wakakkakakakka!


Gelak paling kuat tu aku la tu. Dia cam pening dia kata sampai balik pun dia ngadu kat tunang dia cam takleh nak absorb apa yang berlaku sebab dia tak sangka la sume ni akan jadi camni. AHHAHA nasib baik dia tak buat cake weh kalau dia buat cake memang aku gelak lagi kuat la kot hahahahahahahha!


Ok Nasziroh ko lagi bape hari je dah nak jadi bini orang. Memang stress nak wat preparation pasal kawen ni aku paham sangat tapi enjoy jela segala moment kan. Mungkin kita tak dapat perfect cam apa yang kita nak tapi alhamdulillah segala apa yang kita dapat tu jela rejeki kita Allah nak bagi.

Bak kata bapak mertua aku, kalau dapat Alhamdulillah. Tak dapat pun Alhamdulillah. Segala apa yang berlaku ada hikmahnya.

No comments:

Post a Comment

hang tak komen hang gila