18 November, 2014

Orang nak mekap aku pun nak mekap

U know what pepagi aku dah bangun awal sebab malam tadi aku cam takleh tido pasaipa tah T___T okay la sebenarnya aku tahu pasaipa tapi bia jela aku je yang tahu sob sob

Aku teringin nak belajar pakai eyeshadow. Terasa noob dengar opismet duk sembang pasal mekap tapi aku tak tahu pape pun T_T aku sebenarnya tak reti la nak pakai eyeshadow. Tapi since aku follow akaun instagram mat saleh mana tah aku rasa cam aku mampu buat! Yay but just now aku perlukan pigmented eyeshadow dan set of brush (perghhh taknak kalah nak jugak set pro) aku taknak bazir duit beli Elianto sampah RM5 satu pallette pehtu pakai seminggu pallette keras berdentung. Kosser.

Aritu gi Sephora dengan Kak Syu aku usha Chocolate Bar ngan Naked 3 Urban Decay. Yeah opkos sangat pigmented and opkos mahei nak meninggei tu memang takleh disangkal. Kalau boleh aku nak la pallette aku tu berserta dengan blusher skali baru la berbaloi kan tapi set gitu kompem berserta dengan lip gloss yang bagi aku sangat useless since aku memang pengguna lipstick matte tegar (tak sedar diri bibir sakit pecah pecah T__T)



Aku hampir beli Nyx Butt Naked - Turn The Other Cheek which tak bape nak pigmented la eyeshadow but skali datang dengan blusher. Harga RM109 aa bagi aku la kan aku rasa kalau nak beli dengan harga ratusan baik beli yang best and berbaloi ye dak contoh cam urban decay yang kecik nun harga berapa tak pasti tapi yang aku tahu kompem best nak pakai kannn. Hiks.

Ha berbalik kepada cerita asal, setelah aku tengok tutorial eyeshadow aku rasa aku cam mampu buat je. Cuma ada masa ngan takde masa je nak buat kahkah laki aku pun cam da bagi green light sesket kahkah 

Aku nak beli ada jenama ni. International brand memang takde jual kat sini tapi kat singapore ada. Aku nak mintak tolong Bella belikan T___T arghhh aku taknak cakap la kan aku nak beli apa karang kuciwa tunggu aku beli dulu baru aku cita okkkk. Wish me luck bebeh BYE

No comments:

Post a Comment

hang tak komen hang gila