25 November, 2014

The Sims Freeplay for IOS #2 : Thanksgiving 2014 (Special Event)

So far aku main The Sims dah level 22. Toddler ade satu, baby tambah agi satu. Aku still tak paham nape nak ade anak kena kuaq LP bebanyak. Aku baru berangan nak beli Villa beshooo since aku memang suka kumpulkan semua Sims aku kat satu tempat senang nak berak nak kencing nak mandi kemende mende sume. Cuma baby cot je aku tak pna try nak alih so baby duk sensorang jela kat umah takdak orang jaga semua busy cari duit KAHKAH baby pun tido je takdak wat pa punnnn

Aku ngah nak complete mission Its All Going Swimmingly. Memang tak worth it langsung la mission ni. Dia punya task sikit nye lama kengkadang sembang ngan Wumple sampai 24 jam alih alih dapat 200 simoleon je puik menciknye la aih. 24 jam tu aku leh keje bape kali siap cucuk tanam okkkkk zzz

Ni lah Wumples yang doploh pat jam duk gegoyang aku tak paham pasaipa
Duk tengah complete mission tetiba ada mission baru. Thanksgiving 2014 (Special Event). Sempena apa aku tak sure. Aku pening gak yela tetiba ade mission baru kann. Aku pun google la sedikit sebanyak cheat yang ada. Tapi depa pun baru update 2 days ago so takde harapan la. Mission ni berjalan hanya untuk 3 hari. After that semua soalan dah tak available. So far mission ni untuk dapatkan Turkey kat Pet Store ( tak menarik pun habuannya but since ade task, buat jela) and bila dah dapat Turkey  tu bukan nye boleh dapat free pun.  Still kena bayo 20 LP puik!

Okay ni aku share sedikit sebanyak yang aku tahu.

1. Buy a Festive Banner. Ade kat Home Store --> Decoration --> Festive Banner (it's free!)
2. Buy a balloon basket. Home Store --> Decoration --> Balloon Basket ( free jugak )
3. Call Guest on a phone (8 minutes untuk phone ***)
4. Be Nice to mysterious Sim. Usha keliling rumah, ada pompuan pakai baju hitam, topi hitam. Nama dia Ms Pennyworth. (1 min)
5. Introduce Sim to Turkey


Part ni mencanak gak aku mencari Mr Snoody. Usha keliling takdok pun Sim. Siap google bagai tak kua pun. Then baru jumpa mana makhluk ni. Rupanya Mr Snoody tu nama Turkey tu aduuu noob sangat!

Mr Snoody the Turkey
Rumah dah penuh barang so terpaksa la aku simpan barang yang lain untuk letak turkey ni.

6. Introduce Sim to Mr Snoody, the Turkey - cari sekeliling rumah, ade turkey dalam sangkaq. (4 hours 30 min)

7. Feed Turkey (6 secs) - nanti lepas feed turkey tu, tetiba Ms Pennyworth datang secara berlari. Aku memula cam pelik nape dia cam beria. Lepas feed turkey tu, akan keluar ni.


No need nak call, print screen je. HAHAHAA
8. Grow Pumpkins (24 hours) okay hak ni dah boleh start awai awai since korang dah tahu khennn. kikiki aku dah tahu dah so by the time feed turkey tu dah siap, masa ko nak tanam pumpkin tu pun dah berjalan. WKWKWKWK



9. Prepare food for turkey (3 hours 40 mins***) Lepas pumpkin dah siap harvest, then kena prepare food untuk turkey tu.


Kena gi kat sinki, pastu kena pilih method.


Last time, Ms Pennyworth tu bagitau cara camne turkey tu suka. Dats y aku suruh korang printscreen. PILIH SMASH PUMPKINS.

After that, dapat 1 LP.



10. Feed Turkey (4 hours 30 mins)



Yang ni pun kena pilih method.

 


Pilih Hand Feed Turkey.

11. Ask turkey what to make for dinner (8 mins)



12. Order pizza on a phone (24 mins for 3 star phone)



13. Give attention to the turkey (4 hours 30 mins)


Pilih Scratch behind Neck!

14. Have 4 or more sims at the same house

15. Have 4 sims eating Take Away Pizza ( Pizza box is next to the garbage can, tap it four times to complete it)

16. Tell turkey a story (4 hours 30 mins)

17. Ask Ms Pennyworth if Turkey can stay in Sim Town (5 mins)

Tu je setakat ni. Settle ni sok aku update agi. Memandangkan 3 hari je task, kena pasang alarm la setiap settle task. Takde tenet jahanam la task aku. KAHKAH over sangat HAHAHA 

OK BYE nak tidoq


No comments:

Post a Comment

hang tak komen hang gila