22 February, 2015

Gedik nak beli mesin jahit pulakkk

Dilema. Yesza aku surirumah sepenuh masa sekarang tidak lagi bekerja even dah habis pantang pun. Kenapa? Nanti la aku cite kemudian. Panjang nau cite dia. Ok la bagi hint sikit la. Lab aku dah tutup so aku dapat pampasan. Sikit je tak banyak tapi ok la nak tampung hidup nak masuk umah nanti.

Plan aku dapat duit pampasan is.. aku nak beli mesin jahit. Tu je. Aku bukan pesen menyoping tak ingat dunia sampai duit dah habis pun feeling feeling nak shopping tu ini. Aku ni sejak azali pesen pegi jalan bawak RM50 untuk belanja balik pun bawak RM50 tu jugak tak bersentuh. Tah la tak sior nak shopping kalau takde yang teringin.

Kadang kadang aku suka jalan jalan bukak igshop pastu printscreen la acah acah nak survey tang mana murah. Tapi last last memenuhkan memori je. Kosser nak amek gambaq Adam pun payah sikit sikit kene delete gambo lama. Jenuh ler membelek puiii

Ok kembali kepada jalan yang asal, aku nak beli mesin jahit. Aku plan mesin ni untuk kegunaan sendiri means nak jahit baju laki aku baju anak aku jahit langsir pumpangpumpang bagai. Seronok aku tengok mertua aku ada mesin kat rumah. Nak buat pape pun senang. Yes mak mertua aku pun kata, perempuan memang la kena ada mesin. HEEEEEEE

Dan semestinya pilihan aku ialah :

Brother GS2786K

Aku memang kenan betui la Hello Kitty ni punya la comey wakakakakaka.

Ada 27 jenis stitches
Laki aku suh beli industrial machine which is aku rasa sangat scary la harga dia sampai 3k - 4k *matiks* toksah la bang kalau untuk bisnes tu nanti nanti la tunggu masuk umah dulu dah ready steady bagai baru la beli yang industri punyeeee.

Laki aku plak suh beli yang ni :

Brother GS3740C

Tengok rupe memang aku tak kenan la. Dah ler kaler kuning. Ade tulis courts plak tuh heii tak kenannnn aihhh aku memang hati aku memang kat helo kiti tu jela. Bezanya ada 37 stitches yang bagi aku tak berguna pun sebenarnya last last ko akan guna untuk lubang butang, jahit lurus dan zip bla bla bla tu jela aku rasa.

cam berudu pun ada
Aku tak tau la nape laki aku jeles nau aku ngan hello kitty HAHAHAH geramnye laaaaaaaaaaaaaaa. Aku suka yang Hello Kitty tu jugak. Comel pun comel since aku pun da plan dah workplace aku camne ghopenye nanti kahkah

Pastu nanti beli la Picot Presser Foot ngan Overlock Foot ke. Beli Zipper Foot ke ape ke ala baru bape ringgit kan.

Mende first aku nak buat is jahit skirt. And aku nak perluaskan bisnes aku. Theribbontales nak jual veil pulak wakkakaka. Tapi Hello Kitty tu memang comel kan aduuuuuu

Abang jangan jeles please la redha Hello Kitty dan Eny takleh dipisahkan KAHKAH

BYE



No comments:

Post a Comment

hang tak komen hang gila