18 April, 2016

DAH JANGAN TANYA LAGI PASAL LESEN


Aku stress la rasa cm malu sangat nak cerita kenapa aku tak drive. Banyak mende yang memalukan pasal aku yang aku share dalam ni tapi ni memang teruk sangat tahap ungka la cerita dia

kenapa aku tak drive? Padahal kat rumah ada je kereta. Minyak pun full laki aku saja bako line isi minyak penuh penuh dia tahu aku takleh drive. Sobs

Aku mudahkan la cite dia k.

Okay la tak jadi la rasa cm nak panjangkan cerita plak.

Aku bawak kete dari form 2 tanpa lesen. Da abes form 5 pun takde lesen sampai la umo berapa tah ha umo 19. Amek jjian komputer asek fail je sebab aku tak amek berat pun. Bape kali aku fail tu ko takyah tanya.

Bila ujian komputer dah lulus aku da dapat L. Pastu tak renew. Kena amek L balik. Amek test balik. Pastu da dapat L. Aku baru buat ujian jalan raya terus. Masa tu aku umo bape? Er 23 kot T___T

Jalanraya lepas, 3 penjuru tak lepas. Kena ambil balik. Then da lulus. Aku da dapat lesen P. Dua tahun kan ? Memang aku tak ingat la pape yang aku tahu aku ada P. Passtu aku kawen, keje beranak bla bla bla. Sampai la ada satu masa tu laki aku tanya mana lesen aku dia nak tengok. Aku tunjuk la.

Dia kata P ni 2 tahun je. Lepas abes P, kene renew setahun. Aku tak ingat pun bila matai bila hidup. Skali tengok lesen aku da 1 tahun dua bulan dah mati.

Ko tau makna dia apa?

MAKNA DIA AKU DAH KEHILANGAN DAH LESEN P AKU. Makna dia aku dah takde lesen. Makna dia kalau aku nak ada lesen, aku kena start dari AWAL balik.

Kena gi buat computer test, amek L pastu ujian tu ini perfhhhhhh nanges

Laki aku memang da haramkan aku bawak kete walaupun emergency. Kata dia takda lesen buat cara takda lesen. Hmm

Kalau buat rayuan boleh, tapi just dapat kelonggaran je untuk tak buat L. Means kena jugak la gi test jalanraya semua

TERUK KAN CERITA AKU? Ko nak tanya lagi bape harga amek lesen sekarang?

Ko takyah la tanya tak memasal aku merempan. Pergggghhh caci maki saja diriku bila itu bisa membuatmu kembali bersinar dan berpijar seperti dulu kalaaaa ok takde kaitan

Bye

2 comments:

hang tak komen hang gila