29 April, 2016

SAKA BUTTERMILK CHICKEN

fuh penatnya. Aku baru siap sidai baju. Pasni nak sidai cd pulak. Pastu kene lipat baju dan susun hnnssfff hnssffff

Ok cite dia cmni aku kemain la nak masak butter chicken sebab senang kan lagipun tadi aku bawak balik belen ayam goreng dari umah mak.

Pastu aku pun cincang bawang putih, tumis dengan butter ngan daun kari. Pastu resepi dia kata letak 2 sudu susu pekat. Pastu aku amek tepung jagung, gaul ngan air  sikit, pastu tuang sikit. Kacau2 pastu aku letak ayam. Siap!

Tapi aku pelik. Nape takde kuah hmm tp aku letak butter banyak :(

Pastu aku tengok resepi balik. Rupanya kene letak air pfftttttt zzzz koajo koajokoajo!!!!



Aku tatau la apa saka buttermilk chicken ni setiap kali aku buat dia mesti ending macam haram zz

First time aku buat, aku da siap cincang tumis bagai, ha aku ingat wei masa tu ade kuah. Pastu dlm resepi tu cakap letak tepung jagung. Aku pun cam kalut baru teringat pasal tepung jagung tu.. Makanya..

Aku pun letak la tepung jagung.. Udahnya buttermilk chicken aku berketul ketul aku pun terasa frust menonggeng kenapa la jadi camni.

Sekali aku tengok resepi hmmmm kena bancuh ngan air.

Ngko tau aku pakai tabur je sesudu kecik tepung jagung letak dalam kuali terus. Ohmai jahanam my buttermilk chicken. Laki aku sengih ja.

Buttermilk chicken!!! I HATE YOU!!!

No comments:

Post a Comment

hang tak komen hang gila