30 October, 2014

THE RIBBONTALES - MINA SQUARE SHAWL


MINA101 - Turquoise

Measurement: 1.1M x 1.1M

Material: Plain thick chiffon

Color: Turquoise

Promotion Price : RM16/pc instead of RM20/pc

* Colors as displayed on the pictures of product might be different due to light or camera effect.
Measurement: 1.8M x 0.75M

Contact us at 018-242 1667 for order and booking!

Instagram : www.instagram.com/theribbontales
Website : www.theribbontales.com
Email : theribbontales@gmail.com

Happy Shopping!










29 October, 2014

THE RIBBONTALES dah launch!


Yeszaaa website aku dah launch dahhhh. I'm happy so much HAHAHA thanks husband sebab buatkan semua niiiiiii hihihihi aku cam tak caye je aku dah ade produk sendiri hihihihihihi i loikeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.

Sekarang ni tengah promosi melampau murah sangat sangat! Material dia thick chiffon dan  sememangnya jenis tebal and senang pakai. Tak jarang even satu layer. Means boleh labuhkan ikut suka.


Ade dua jenis square scarf. Satu nama dia Mina Square. Satu lagi nama dia Chisa Square.

Mina square tu plain thick chiffon yang ada satu kaler je. Kalau Chisa Square ade dua combined colours. Serius comel!

MINA SQUARE
Ade jugak glitter wide shawl. Nama dia Wida wide shawl. Memang tak jarang and takkan hilang la glitter tu sampai bila bila sebab benang dia dah memang glitter. Sebab ade jenis glitter dia cam kalau basuh kompem hilang. Ni takkan hilang basuh la camne camne pun kompem!

Wida Wide Shawl

Ade lagi batch lain pasni! Korang beli la sekarang ngah promotion murah gileeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee sume tudung aku buat okkkkk hahahaha.


THANK YOU! Dengan ini saya rasmikannnnn The Ribbontales dah launch! *potong reben*





24 October, 2014

Happy 24th Birthday Eny!

Happy Birthday Eny. 24 October 2014 means seorang Eny dah pun menjangkau (eceh) usia yang dah tak berapa nak muda. 24 tahun baqhang sekejap je kan dah 24 tahun cam menipu je cam tak caye je KAHKAH

Maksudnya aku kira sebaya ngan laki aku la untu tempoh beberapa hari hihihihi. <3


Malam 24 October tu laki aku bawak aku gi makan kat Murni Discovery kat Subang. Memang tak sedap aku kabo la kan serius aku memang dah tak bape minat dah makan kat Murni ni semenjak aku order LambChop sizzling tu dia bantai salut tepung kat daging tu. Pehtu tepung tu jadi muak sebab da lembik sebab dah ditenggelami blackpepper gravy tu kan. Peh sumpah failed gile. Tapi air dia masih win la. Laki aku order air I Kiss You kot. Not bad. Aku plak rasa cam nak makan cekelet cekelet so aku amek la Milo Dinosour tu. NYUMMM

Megi goreng tanpa ayam. Banyak gila udang.
Spaghetti Chicken Chop (kot?) meatball dia tak best. Kuah spaghetti pun cam hambar ahhahaha ayam aku tatau sebab aku tak rasa pun
 Malam tu aku cam bloated sangat sangat. Banyak melampau aku makan. Dah la portion besar pehtu aku bantai minum air milo pulak. Full gila perut aku alhamdulillah kenyanggg thank you Abang sebab banje! Meow!

Ok sok pagi tu cam busy semacam. Aku cuti dari ari rabu sampai ahad. Laki aku cuti ari rabu je. So esoknye keje la kan. Wuu agak sedih bila hasben keje di hari lahir sendiri #shingshingairmatabercucuran tapi apakandaya demi sesuap nasi. KAH!

Aku bawak mak aku gi Jakel la pumpang pumpang gi Singer gi sane gi sini. Pastu gi SBU. Takde niat nak beli tudung pun since tudung aku pun dah berlambak lambak kat dalam almari nun. Tapi lawo pulak satin bawal tu RM30 wuu kosser la aku nak beli kang kena tamparan manja kang hahahaha tudung yang ade pun tak terpakai. Last last hadap tudung yang tak payah gosok gak pesen pemalas sungguh seorang Eny.

Tapi aku beli ni ^____^


Serius aku suka Pavlova kat SBU. Yang cekelet tu dalam dia ade krim. Sedap jugak. Dua ketul ni harga dia RM9 (quite pricey jugekk) Tapi sedap punya pasal aku beli la.


Pehtu masa nak balik aku beli ni pulak kat bakeri area umah aku. 3 bijik RM2.50 ok la bedal la sedap jugak hahahahaha.

Malam tu bebudak ni ajak aku gi Char Kuey Tiow Ketam Fahmi kat area umah aku Seksyen 17 tu.  Deme janji kul 8 nak gerak tapi kul 9 pun tak gerak gerak agi. Aku pun gi la makan kek kat Secret Recipe mak aku bawak. Kek besday la kirenye. Hihihi comel laa geram sangat mak aku ni semangat kot nak aku tiup lilin tapi aku tak buat lilin pun sebab cam segan la ramai orang hihihihi lagi pun aku yang order sendiri cam segan je HAHAHA


Iced Chocolate. Runtuh sakan sebab banyak sangat krim dia. Comot gileeeeeeeeeeeeeeeee T___T
Creme Brule <3
Thanks mak. Thanks a lot mak <3<3 Sayang mak sangat sangat!

Hihihi Laki aku dah balik keje aku terus cam majuk la sebab takde pun kek ngan lilin wuuu wuuu sediii la hambarnyeee wuuu hahahah pehtu laki aku pun bawak la aku usha ceketiau ketam tu bukak ke tak. Laki aku malas nak follow senanye sebab penat gila baru balik keje kan.



Aku tengok hujan cam takde seat. Cam tak sesuai la. Diorang sume dah gerak cam serba salah jugak sebenarnye. Pastu diorang ajak tukar tempat makan kat Mee Tarik area SBU tu. Laki aku cam semangat plak nak pegi.

RUPA RUPANYAAAA...


Ade kek. Si Cim beli. Nak tiup lilin tapi angin kuat sangat takleh nak pasang lilin pun. Last last acah acah tiup je la.

Hokaiddo Cake
Cake sedap. Tapi terharu la deme datang bawak cake. Arini dapat dua cake. Dari mak ngan dari diorang. Tapi fail la tade lilin arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh ok la lilin ade tapi takleh tiup lilin wuu aku nak tiup lilin T____T

Ya, Nas ngan Hanis takde sebab diorang gi makan sushi king kat mane tah. Hihihi.


Btw thanks semua orang yang try nak happy kan aku. Aku hepi sangat! Hihihihihi.

A photo posted by sickchild🙆 (@sickchild72) on

22 October, 2014

Nasziroh Last Wasted Party

Kelako la plan nak prank Iput menjadi plak. Aku gelak cam nak mati HAHAHAHA!

Nak buat bachelorette party untuk bakal perantin yang dah tak lama lagi dah mejelis nyeee. Aku ngan Ijad plan nak buat kat Johnny Rocket sebab ade unsur unsur Harlem Shake. Yela minah ni memang suka nau harlem shake HAHAHAHA tapi last minit tukaq venue aku pun tak paham kenapa. Deme kate nak murah, tapi pegi Jibby n Co cam lagi mahal je T_____T

Takpelah mende nak jadi. Aku sedih jugak sebab tak buat kat Harlem Shake tu Ijad pun dapat tau pun dia tak jadi nak join sebab dia plan nak buat video bagai. Ntah la abaikan jela.

Aku memang tak reti la kan nak order kat situ sebab mahal nak meninggal. Laki aku order lasagna since mende tu daging aku bole la makan la kalau ayam memang aku tak hadap la. Tajuk makanan pun cam payah nak hadam je. Orix la ape la si Citor bantai order oxtail pemende tah. Aku ingatkan ape rupanya ekor kerbau KAHKAH nak taknak telan jela mahei kotttt T____T



Ni strawberry milkshake kot. Aku order strawberry gak tapi lain la ape mende tah namenye lupa la. Strawberry Mocktail kot. Kecik je gelas je RM15 tak ke meninggal huuu huuuu *lari lelaju hempas pintu*


Tema black and white. Sume pakai black n white aku ngan laki aku pakai blue black since kitorang takde baju hitam kan (tak basuh lagi senanye) time ni si Iput cam tensen je sebab dia gi Jakel cari lace dia sume dah sold out so cam tak bape nak ada mood la.

Ok camni plan dia memang nak kenakan Iput la then deme buat wasep group acah acah cam nak prank kan aku nye birthday. Birthday aku 24 oct lagi dua hari kan dia cam semangat je nak buat kek la ape la dia tak tau dia yang kena prank sebenarnye kannn

Sebenarnye dah kantoi dah sebab si Cima la bleh pulak tanya pasal beceleret ni kat group yang ade Iput kan. Kantoi bodo camtu je si Ya siap remove Iput lagi la nampak kantoinya HAHAHA tepuk dahi jela. So apa lagi malam tu kitorang spam kaw kaw group kasi sumenye keatas so Iput takdela suspek pape tapi aku cam tak yakin je.

HAHAHAHA REDHOOOO


Laki aku pegi beli Pavlova untuk Iput. Iput cam tak peduli la dia pikir cam laki aku nak pegi beli cake untuk aku la kekonon nak sepraiskan aku kononnn. Pas siap makan sume pekerja pekerja Jibby n Co tu bawak keluaq la Pavlova tu  sambil nyanyi lagu Happy Birthday (aku pelik jugak kenapa happy birthday laki aku cakap deme tau lagu tu je T___T) HAHA tapi ok gak aku tengok Iput gelak cam nak  mati berserta muka puas sebab berjaya prank kan aku. Dia nyanyi lagu epi beday kuat gila kot aku dah tak tahan dah nak gelak skali waitress tu letak Pavlova tu depan muka dia terus dia cam "Weh apsal aku plak weiii apasalll," blur gila muka wakakkakakakka!


Gelak paling kuat tu aku la tu. Dia cam pening dia kata sampai balik pun dia ngadu kat tunang dia cam takleh nak absorb apa yang berlaku sebab dia tak sangka la sume ni akan jadi camni. AHHAHA nasib baik dia tak buat cake weh kalau dia buat cake memang aku gelak lagi kuat la kot hahahahahahahha!


Ok Nasziroh ko lagi bape hari je dah nak jadi bini orang. Memang stress nak wat preparation pasal kawen ni aku paham sangat tapi enjoy jela segala moment kan. Mungkin kita tak dapat perfect cam apa yang kita nak tapi alhamdulillah segala apa yang kita dapat tu jela rejeki kita Allah nak bagi.

Bak kata bapak mertua aku, kalau dapat Alhamdulillah. Tak dapat pun Alhamdulillah. Segala apa yang berlaku ada hikmahnya.

16 October, 2014

Setelah sekian lama tak gi job interview


Yeszaaa. Semalam bertungkus lumus aku isi borang tu ini untuk interview. Hari ni memang aku berdebor sebab aku cuak kalau orang yg interview aku tu cakap omputih. T___T

Tapi nasib baik lah dia cakap melayu. Yang interview aku tu 3 orang. 2 pompuan 1 lelaki. Dia asek tanya aku je is it okay kalau aku lari dalam bidang aku ni. Aku rasa cam takpe kot sebab bila dah kahwin ni cam dah tak kisah dah semua tu. Aku pun bukan suka gi site ke ape kan. Yang penting gaji lebih dari yang sekarang ni la. Tu je.

Dah la dekat gila dari umah. 5 minit je wei 9.25am aku gerak, kul 9.30am aku dah sampai dah. HEAVEN WEIIII. Selama ni aku travel sikit punya jauh dari Shah Alam ke Cheras everyday. Bila dah jadi dekat camni aku cam #shingshingairmatabercucuran sekejap. KAH!

Orang yang intebiu tu sempoi je cakap melayu. Padahal malam tu dan malam malam sebelumnya aku asyik berlatih je cakap omputih. CUAK gileee setelah sekian lama tak hadap intebiu T_____T
Dia siap tanye apsal suara aku getar cuak ke hape. HAHAHAHAHAHHA cis yela mana tak cuak wei aku dulu intebiu kat Pejabat Tanah siap hepi hepi bagai wei. Sampai yang intebiu tu panggil aku sunshine hahahahahaha kiut tak kahkah *muntah*

Skang ni cam cuak semacam. Aku takut sebenarnya. Tak tau la nak cakap camne kan.

Dah la lupakan jela pasal intebiu ni. Aku taknak mengharap la. Kang tak dapat sedih plak.

ABAIKANNNNNN BYE

15 October, 2014

[Doodle] : Bakal Bini Puik!


12 October, 2014

Si pipi tersembol yang busy gila


Selagi boleh aku crop pipi aku yang lebar. Kahkahkah hadap la muka fake camera 360 ni hamekkk

Hari ni gi dua kenduri. Satu kat Padang jawa, tu kenduri Teha. Satu lagi kat Ampang, kenduri kawan husband. Kat kenduri tak sempat makan sebab rushing nak gi Ampang kan. Jumpa pengantin jela sian cendol tertumpah kat baju pengantin pompuan dah la kain pesen satin peh kalau aku la mesti sentap wei tapi takpela mende da jadi ye dak pasrah je ler.


Ni gambar Teha ngan sape tah. Aku malas nak letak gambo aku ngan pengantin sebab muka aku huduh beno.

Malam tadi tido uma Mama (mak mertua) sejuk gila tido kat bilik nisah ade ekon wuuu x tenteram aku tidoq. Bangun pepagi husband mintak masak pancake.


Tak tau la ade ghope ke pancake aku ni hahhh. Sebelum kawen aku memang tak pernah buat pancake ni. Bila dah kawen laki aku suruh la aku buat tapi dia tak kasi guna tepung segera. Dia suh aku blajar buat sendiri sebab dia kata mama tak pernah pun guna tepung segera. Ok finee maka aku pun belajar lah.

Last last sembang ngan mama rupanya mama memang guna tepung segera and i was likee aaaaaaaaaa T___T takpela at least aku belajar la sesuatu ye dak.

Last aku buat aritu aku tersalah letak bahan. Patut guna baking powder tapi aku terguna bicarbonate soda so rasanya jadi pahit. Pagi tadi abah suruh meniaga pancake bukak lori kikiki aku anggap tu pujian la ye hihihhokhikhokk

Ok la hujan pun lebat bebenau ni busy betul aku lately ni letih sangat :(

Bye

08 October, 2014

[Doodle & Video] : Born To Die - Lana Del Rey

Born To Die - Lana Del Rey

Feet don't fail me now
Take me to the finish line
Oh my heart it breaks, every step that I take
But I'm hoping at the gates,
They'll tell me that you're mine

Walking through the city streets
Is it by mistake or design?
I feel so alone on the Friday nights
Can you make it feel like home
If I tell you you're mine?
It's like I told you honey

Don't make me sad, don't make me cry
Sometimes love is not enough and the road gets tough, I don't know why
Keep making me laugh
Let's go get high
The road is long, we carry on
Try to have fun in the meantime

Come and take a walk on the wild side
Let me kiss you hard in the pouring rain
You like your girls insane, so
Choose your last words
This is the last time
'Cause you and I
We were born to die

Lost, but now I am found
I can see, but once I was blind
I was so confused as a little child
Trying to take what I could get
Scared that I couldn't find
All the answers, honey

Don't make me sad, don't make me cry
Sometimes love is not enough and the road gets tough, I don't know why
Keep making me laugh,
Let's go get high
The road is long, we carry on
Try to have fun in the meantime

Come and take a walk on the wild side
Let me kiss you hard in the pouring rain
You like your girls insane, so
Choose your last words
This is the last time
'Cause you and I
We were born to die
We were born to die
We were born to die

Come and take a walk on the wild side
Let me kiss you hard in the pouring rain
You like your girls insane, so

Don't make me sad, don't make me cry
Sometimes love is not enough and the road gets tough, I don't know why
Keep making me laugh
Let's go get high
The road is long, we carry on
Try to have fun in the meantime

Come and take a walk on the wild side
Let me kiss you hard in the pouring rain
You like your girls insane, so
Choose your last words
This is the last time
'Cause you and I
We were born to die
We were born to die
(We were born to die)

[Doodle] : Bintang Hati


07 October, 2014

[Doodle] : Don't Let Your Happiness Depend On Something You May Lose

[Doodle] : Selamat Hari Raya Aidiladha!

Sampai ke sudah baju yang sama. WAKAKAKKA
 First time sambut raya Aidiladha sensama. Cam tak caya aku dah kawen kahkah jangan komplen la baju sama je manjang. Senanye ade je baju melayu kale lain tapi aku je takde baju kale same. Kalau tak sama tah nape rasa tak best je hahahahha so maksudnya pasni kene cari dress kale lain plak la ye dak.

And first time gak bawak suami gi ziarah kubur arwah ayah. Kubur ayah aku wane hijau. Dari jauh leh nampak takkan susah payah la nak cari. Selalu gi kubur bawak air ngan bunga tapi sekarang kalau gi kubur, dah tak bawah dah tu semua sebab aritu kua fatwa tak boleh tabur bunga ngan siram air kat kubur kan. Tapi aku rasa takde masalah pun sebab nampak la kubur tu ade orang ziarah kan. Tapi kalau dah kata tak boleh tu nak bangkang apa lagi ye dak.

So raya haji kali ni pagi raya kat rumah mak. Memang rumah mak kalau raya haji tetiap ghope cam raya aidilfitri. Sejak azali dah memang camtu. So pagi raya makan la ketupat rendang bagai kan. Pastu bawak la suami gi jalan jalan ziarah pakcik makcik memandangkan raya aidilfitri aritu raya kat kampung belah suami kan. Hihihihi.

Aku sedih tak dapat makan rendang paru mak. Wuuuu laki aku siap bawak balik paru lembu korban. Okay tak sabar la mak masakkan la pleaseeee T___T

Nak doodle untuk Raya Aidiladha tapi tak sempat la tapi. Busy gileeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee. Next year la okk. Ade job lukis doodle untuk avatar pun aku tak dapat nak ambik sebab busy melampau. Sorry Annahl ampunkan aku T_____T 

Ni doodle yang aku sempat buat siang tu wuuuu

Ni tempahan doodle dari Rya


Comelkan? RM5 jewwww hahahahahah. Best la orang pakai avatar aku buat aku suka!
hhihihihi.

So sesapa nak order avatar untuk twitter ke pesbuk ke sila email saya di sayadoodle (at) gmail.com
atau pun sila whatsapp 0122166410 okkkk

BTW sebelum terlambat (ke dah memang terlambat?) #shingshingairmatabercucuran

04 October, 2014

[Doodle & Video] Let Me Poop by Emily Mandelbaum


Aku terhibur dengar budak ni nyanyi. Gelak dalam hati je la tapi. Comel gila nama budak ni Emily Mandelbaum dan kebetulan pulak aku tengah create Sims aku yang ke tujuh so otomatik nama dia Emily Mandelbaum jugak wkwkwkwkkwk

Siapa tau lirik dia meh share ngan aku meh.


Comel gila kan?


The Sims aku dah kawen dah haih akhirnya. Ikutkan aku nak suh diorang bercucuk tanam la kan tapi dah ada task layan jela ye dak. Tengok aku dah ada 36LP KAHKAHKAH heaven gile tak sabar nak beli rumah paling pawer dalam dunia kahkahkah!

Esok aku buat entry pasal The Sims (kalau aku rajin k) Ok lah nak dengar lagu let me poop lagi lah Bye

minyak naik 20sen?


Aku terkejut beruk gak bila dapat tau minyak naik sebanyak 20sen ni. Frust tu memang frust tapi apa boleh buat. Terpaksa la redhoo.

Tadi aku dari Gombak nak balik Shah Alam. Nak masuk NKVE tapi terlepas simpang maka daku pun menuju ke Ipoh T____T call husband kata masuk je exit mane mane pastu u-turn. Yay aku masuk Sungai Buluh T____T Sumpah aku memang tak tau jalan area Sungai Buluh nun. FAILED gileeeeeeeeee.

Tanye akak tol cam tak membantu je. So aku pakai la waze. Ok la 21 minutes nak sampai Shah Alam, dia bantai suh aku lalu depan uma orang siap wei, elok la tu memang aku percaya bulat bulat la waze ni sebab ada jugak jasa dia kengkadang. Tapi tetiba dia cam read balik pastu suh aku u-turn. Bila aku u-turn dia re-read balik, suh aku u-turn lagi. Udah nye patplohpat kali laa aku u-turn (tipu je) dah la situ takde nama jalan. Setakat seksyen pemende ko ni aku nak masuk highway la!!!

Aku sampai nanges kot sambil drive sebab penat dah la tak tau jalan. Guna google maps pun sama gak perangainye. Laki aku dah pegi smayang jumaat dah time tu. Menyirapnya la tak tau jalan kan. Aku tanya akak aku jalan siap gado bagai hahahahahahha punya la stresssssss sampai la aku terussss jumpa Ara Damansara. Mak aih sampai kesitu wei. T_____T

Nanges sesat penat satu hal. Nanges tengok meter minyak satu hal. Dah tinggal half dah wuuu subsidi minyak dah merundum maka harga minyak pun naik maka mereputlah kau Eny. SILA.

Ade jugak pesen sokong minyak naik ni aku tak paham betul. Kalau setakat budak sekolah mak pak anta gi skolah spenda pun mak pak belikan nak bising bising pasal minyak contohnya apahal-kau-kecoh-minyak-naik-kamon-lah-dua-puluh-sen-je-kot ok pesen ni dah boleh pegi mereput.

Ade jugak budak sekolah dan dan jadi pakar ekonomi siap re-write balik buku teks ekonomi asas hapemendeeeee depa kata iphone boleh beli minyak naik doplohsen pun bising ke. Boboi kata pakar ekonomi udahnya pasaipa keperluan ngan kehendak pun takleh beza? Fail ekonomi asas ke camne? HAPEKEMENDE

Nanti ang dah besaq da ada komitmen sendiri setiap kali nak bayar segala keperluan, ko bukak buku teks ekonomi asas kewww? Tak pun bak kata Chika buku ekonomi asas tu jadi bahan bacaan sementara menunggu minyak diisi. KAHKAH Takpun beli nasik lemak mahei peh tu marah acik jual nasik lemak tu hei makcik tak pernah belajar ekonomi asas ke apa mahal sangat ni potpetpotpet

Kau ingat kalau seminggu minyak ko isi RM65 so minyak naik 20 sen jadi RM65.20 ke? PUIK!

02 October, 2014

commission doodle!

Semalam ke kelmarin aku saje bosan. Ade jugak la yang nak aku buatkan avatar twitter. Ingatkan hambar camtu je. Seronok jugak ni kira cabaran untuk diri aku sendiri, contohnya aku tak pernah lukis doodle chubby. So aku belajar la kat situ kan. Aku bukan pandai lukis sangat pun. Aku memang bukan dari asal pandai lukis. Practice makes perfect. Eceh.

Tempahan avatar doodle dari @rjuna

Tempahan avatar twitter dari @izyahya

KAMON LA OWNER IZYAHYA.COM NI! POWERRRR

Aku hepi la senanya bila tengok timeline ada banyak katun aku. Hihihi sama hepi kalau orang buat kad kawin guna doodle aku. Hepiiii. Rubberstamp pun. Double happyyyy!

Commission doodle yang ni pun dah siap. Puas hati la setakat ni. Aku lama dah tak buat semua ni sebab takde laptop. Laptop aku dah jahanam kannn. So bila dah kawen ni pakai laptop suami jela.

Ok anyone yang nak order doodle or else, sila wasep saya di 0122166410.

TERIMA KASIH

01 October, 2014

The Sims Freeplay for iOS #1

Meluat betul bila aku dah ter-attached ngan 1 game yang aku asyik teringat ingat je. Yeah. THE SIMS FREEPLAY. Hari tu aku dah uninstalled. Pastu aku rasa cam nak install balik ku pikir henpon aku tak mampu nak tampung permainan berat sebegini rupanya boleh tapi henpon aku kena sentiasa cucuk powerbank la kalau tak terpadam bodo camtu je T____T

Cam biasa la, kena start dari awal kan. Ade tutorial siap. Aku now tengah kumpul Lifestyle Point (LP) nak beli rumah best. Aku nak kumpul sampai 16LP so rumah dia besar sikit and boleh la aku jadi rumah utama sebab aku suka semua sims aku berkumpul kat satu tempat.

Nama tahape hape la hahahahaha

Naik level maka tambah lah satu LP! YAY!
Setakat ni Sims aku tak pernah lagi la jadi friend ke ape ke sume sibuk bercucuk tanam nak dapat Simoleons banyak banyak. KAHKAHKAH selfish gile aku wakakkaka.



Aku target nak beli Geek heaven since Dark Secret tu aku dah pernah beli dah dulu takde la best mana pun. Tapi yang aku curios, kalau nilai bandar dah bertambah, harga rumah maintain ke? T____T Kalau maintain baik aku kumpul je XP beli rumah paling pawer! HAHAHAHA

Anjing Sims aku yang bernama Mimi punya happiness dah merudum sebab semuanya bercucuk tanam je. Aku set 7 jam, aku tido, terkejut aku renew balik lagi 7 jam suh depa cucuk tanam bawang KAHKAH

Pagi tadi aku beria cite ngan husband aku yang aku bangun kul 4 pagi semata nak bukak the sims nak suh dia bercucuk tanam semula.

Pastu tetiba husband aku cite ;-

Abang : "Pagi tadi kan abang nak tido. Pastu tetiba abang terdengar ada satu suara ni,"

*aku dah pikir da suara aku duk dengkuq la kot hahaha

Aku ; "Haaaa,"

Abang : "So Sooooo~"

HAHAHAHAHAHAHAHHAHAH SO SO tu bunyi notification The Sims kalau dah habis buat keje. HAHAHAHAHAHAH! Aku rasa itu lawak ang rasa tak lawak lantak pi ang la kahkah

Nah ni soundtrack untuk The Sims Freeplay

btw aku syak pasni mesti ade post pasal The Sims Freeplay lagi ni. OK kita anggap je ni post pertama k. Bye