27 March, 2015

#ProjekHelloKitty : DIY Changing Pad Pouch

Kemaen semangat aku dengan #ProjekHelloKitty aku malam ni. Aritu jahit wrap macam tahi. So aku sedar sebenarnye menjahit ni kene banyak bersabar. Baru cantik. Kalau tak sabar memang huduh la hasil dia. Cam wrap aku zzzz tapi no choice la aku nak pakai cepat. Hahahaha tak nampak sangat pun sakai dia. Ok la comel pe wakakkaka asal Adam selesa ye dak

Ha! #ProjekHelloKitty aku kali ni ialahhhh jengjengjenggggg! Baby Changing Pad Pouch! Gittewww

Beg aku beso. Kalau aku jalan sensorang memang aku malas nak bawak diaperbag. Kalau ade laki aku yela. Kat mana nak pegang handbag kat mana nak pegang diaperbag sebesar alam. So konklusinye campak la pampers, segala krim minyak yuyi bagai dalam handbag. Mak mak sangattt kakakaka


Setiap kali laki aku tengok bag aku mesti dia bebel pekemende beg cam tong sampah tapi aku takde choice laaa haha aku try dah letak dalam plastik tapi haram hampeh jugak ghopenye. Pastu ko bayang changing pad yang memang da free siap dalam diaperbag tu pun aku isi dalam beg haha mana laki aku tak paneh. Hahahaha


Aku search gak kat insta hambek ko mahei nak meninggei sampai RM60 gile ke hape tak best langsung. Tak sior aku nak kua duit banyak cenggitu hnssffff. So aku pun bertungkus lumus membuat sendiri. Aku start pukul 11 malam.Siap kul 2 pagi. Hambekkkkk.

Tersalah sikit aku bukak balik jahitan. Pastu jahit balik. Takde la kemas mana tapi better la dari wrap bodo aku aritu. And untuk beginner (eceh) cam aku ok la ghopenye kan nama pun second try haruslah cam tahi kan. Kang aku da tererrrr haaaaaaa langsir siapppp.

Aku rasa pasni aku mesti ade hobi baru. Kumpul kain comel comel. Kumpul kain, butang comel comel. Beli snap gun, beli bobbin banyak banyak. Foot machine kahkah. Zip haaaaa. Kene pikir ni camne nak simpan sume bende tu nanti kat rumah sendiri. Kena pikir awal awal ni since aku pun dah ade hobi baru. Kakakakaka




Okay lah ni la hasilnya. Aku tak sempat nak amek gambar nak buat tutorial sebab eksaited sangat nak cepat siap. So aku ingat nak buat lagi nanti nak hadiahkan kat seseorang. Jengjengjengggg. Ha tang tu aku buat tutorial naaaaa.

Boleh muat empat bijik pampers atau pun dua bijik pampers, dan sepasang baju. Yang kanan skali tu velcro tempat letak minyak yuyi ngan krim bontot Adam. Krim Adam beso so nanti aku nak transfer kat botol kecik beli kat farmasi japgi.

Kos? RM3.90 sahaja KAHKAH JIMAT RM56.10 wei hahahahhahahaha cuma perlukan habiskan masa beberapa jam je ngan kekuatan mental dan fizikal nak hadap mesin. Pasai tu la aku beli mesin Hello Kitty so aku pun happy nak jahit and feeling feeling cute sentiasa miahahahaha


Lebih kemas khennnn.


Btw yang sebelah changing pad tu nursing cover aku beli kat insta shop. Bila aku perati balik la mende nye aku pikir boleh je nak buat sendiri membaziaq je kahkah ok la fine la mase tu takde mesin jahit kan so dimaafkan la. Ala lagipun aku pilih je, Iput yang bayo. Hadiah baby newborn la katenye. Kikiki

Tak sabau nak show off kat mak hasil keje tangan aku yang lawo bebeno ni. Skafi aku la nak puji diri sendiri kahkah bye

No comments:

Post a Comment

hang tak komen hang gila