30 November, 2015

I AM A LOSER




Kenapa aku takut nak kerja? Lagi lagi dalam bidang aku? Percaya tak aku ni ada Diploma Civil Engineering? AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAaaaaaa

Okay ngko taknak tahu pun aku nak cerita.

Aku sebenarnye menyesal bazir masa dan duit amek kos yang aku blajo ni sebab aku tak minat. Tapi orang kata tak semestinya kita dapat apa yang kita suka, kan?

YES. Itu yang berlaku pada aku.

Kalau ikutkan minat, aku lagi suka melukis (walaupun bakat aku takat tu je KAHKAH) aku suka kalau aku dapat keje as alih suara kartun (since aku pun pernah pergi ujibakat untuk kartun Les Copaque dulu)

UJIBAKAT JE LA TAPI T____T

Aku rasa aku boleh keje dalam bidang aku hanyalah as Lab Technician. Yes. Since aku ex Lab Technician kampeni Oil & Gas (tu pun nak mention ke) aku rasa tu je yang aku suka dalam bidang aku ni. hmmmmm.

Kenapa aku ni loser gila aduh aku terasa loser bila aku apply keje, orang tanya. Ko familiar tak QS? Ko reti tak buat taking off? Tendering? Hmm. Taking off tu dulu lecturer aku tak ajo pun. Apa la ke malangnya aku ni.

Kenapa aku loser?

Kenapa aku takleh jadi cam kawan kawan aku?

Ade yang keje ngan Syabas, keje as Site Supervisor, keje as Manager dah skang kat site omg aku masih di takuk yang ko tiada ok tetiba aku rasa cam special apemende la woi loser gila diploma ko tu eny pegi campak dalam tong sampah please.

Bila bapak mertua nak buat rumah, suami tanya Eny camne nak kira ni bla bla bla bla bla dan aku terkebil kebil macam first time dengar. Ape ke malangnya Eny

Bila nak keje tapi aku takut nak gi interview. Sumpah depa tanya aku takkan boleh jawab siyes lah Eny

Bila plan nak cari keje tetiba nak selongkar buku balik nak gi interview tetiba teringat buku sume anai anai kat umah mak dah baham. Ok tu paling loser.

SUMPAH TAK KELAKAR

3 comments:

  1. HI-5!! Meh lah lepak minum kopi sambil meratap bersama

    ReplyDelete
  2. Hai, kerja la as a draftwoman. Ko kan suka melukis.

    ReplyDelete
    Replies
    1. takleh la. aku pernah practical dulu masuk kampeni consultant. takleh laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa pijor otakkk weii

      Delete

hang tak komen hang gila