02 October, 2016

LENGKUAS


Wei rasa cm terpalit kat dahi la. Kahkah

Masa awal awal kawin dulu, aku acah acah nak wat pes tomyam. Aku pun ajak la laki aku beli barang dapur kat giant.

Dia bawak aku gi Giant Shah Alam Mall. Aku pun pusing la duk cari barang kan. Sampai la kat satu barang ni, aku cam stuck sebab aku tak tau rupa dia.

Ko tahu padia?

LENGKUAS.

Aku tanya laki aku, dia pun tatau. Punya la gelisah siap google tapi internet tak kuat.

Last last ku tebalkan muka setebal kerak kaki roslan jiran belakang rumah, aku tanya lah makcik yang tengah duk pilih pilih berdekatan dengan tempat halia lengkuas semua tu.

Aku : "Cik, nak tanya boleh tak?"

Acik : "Ye saya, nape"

Aku : "Yang mana satu lengkuas?"

Acik : *gelak sambil tunjuk lengkuas*

Aku : "ohh aaaa ni ehh ok cik mekasihhh ni sebab dia label bahasa omputih saya pun kompius,"

Acik: "orang pompuan kene la tahu mana satu lengkuas ngan haliaaa,"

Aku : "tu la saya pun tak tahu tu yg saya tanya acik tu,"

Acik : "Ni mesti da kahwin baru nak masuk dapur ni,"

Hmmm k T_____T

No comments:

Post a Comment

hang tak komen hang gila