28 May, 2016

AYAM GORENG


ok ni cerita sedih kenapa setiap kali aku goreng ayam mesti jadi terlebih masak (hangus?) atau tak bape nak masak. Paling turn off bila isi dia basah basah lagi dan ada darah perghh nak termuntah siot.

Apa ciri ciri yang ayam tu dah masak aku rasa aku dah ikut da segala pantang larang beliau iaitu masak menggunakan api kecik serta masak lama sikit (selepas itu ia menjadi hangus) maka dengan itu aku tuka trick dia dengan membuat anggapan bahawasanya ianya masak bila sudah kekuningan.

Tapi ternyata palsu bila ayam tu bila luar dia macam kepsi tapi dalam berayaq! Berlendiaq! Nasib baik suami tak mengamuk?

Apa lah dosa aku ngan ayam goreng. Apa tips sebenar? Apa salah aku? Oh Tuhan ku mau yang terbaik terbaik buatku insan kerdil ini

sekian

25 May, 2016

[Video] : Sufian Suhaimi - Terakhir



Lirik Sufian Suhaimi - Terakhir

Mengapakah kita Selalu Berjauh Hati
Selalu menyendiri dan Terasa Hati
Apakah kita Tak Sehaluan Lagi
Berat Bagiku x2

Melepaskanmu bukan mudah bagiku
Untuk melalui semua ini
Pabila kenangan kita mengusik jiwa dan hati
Kala malam tidur ku tak lena mengenangkanmu
Apakah salahku
Kau buatku begini
Selalu sendiri
Tinggal sendiri
Terus sendiri
Cinta yang ku pinta
Kau balas dengan dusta
Berat bagiku

Ku cuba pertahankan
Separuh jiwaku hilang ikut terbang bersamamu
Episod cinta hitamku kini berulang kembali
Berulang kembali menguasai diriku

Oh tuhan
Ku mahu yang terbaik
Terbaik buatku
Insan kerdil ini

Oh tuhan
Noktahkan kehilangan ini
Munculkan dia
Dia terakhir buat diriku.

MANTAPNYE VIDEO CLIP OFFICIAL LAGU SUFIAN SUHAIMI NI... AKU TAK EXPECT PUN KAWAN DIA PUNYA LAGU DIA MAIN BALIK. POWER!

20 May, 2016

TOLONG LA JANGAN LIBATKAN ORANG

Aku tak paham wujudnya manusia yang pentingkan emosi diri daripada kepentingan lain contohnya perasaan orang sekeliling. Takde sekelumit perasaan bersalah ke bila kau rasa kau takde mood, pastu orang lain kena tempias? Tak boleh ke simpan dalam dalam je perasaan sakit/sebu tu tanpa orang lain tahu?

Kenapa perlu kemurungan diri melibatkan orang lain? Kenapa perlu orang tahu yang kau murung? Kenapa perlu "bila aku takde mood, kau kena dengar cakap aku?" KENAPA?

Aku memang tak paham kenapa ada manusia yang tak boleh tersenyum simpan sakit kat hati? Apa kau dapat bila kau pamerkan kat orang "TAKDE MOOD" kau tu?

Aku ni pesen sakit hati camne pun kat sesiapa, orang tak tahu, kecuali suami aku.

Aku gak pesen kalau orang buat tahi ke apa, aku cepat melenting (mungkin itu dulu) sekarang mampu mengomel dalam hati jela. Tapi laju je aku maafkan (ke aku terlupa sebenarnye)

Kalau period pain tu, hmm tu satu hal lagi. Aku takleh terima orang bersama alasan PMS untuk ko mengamuk, orang lain cakap ngan ko ko buat pekak, ikut kepala ko, ikut mood ko, asyik nak angin je, terasa melebih lebih. GELABAH JE KO NI SEBENARNYA. AKU PUN PEREMPUAN KAMON LA

TOLONG LA JANGAN LIBATKAN ORANG.

19 May, 2016

[Video] Siti Nordiana & Aliff Aziz - Tak Ada Cinta Sepertimu



LAGU NI BERHANTU KE APA ASYIK MUNCUL KAT KEPALA OTAK AKU AJA